Välkommen till Sveriges äldsta familjeföretag

Fröet till det som idag är Bertegruppen såddes redan 1569 då nuvarande ägarnas anfäder tog över driften av Berte Qvarn i Slöinge, Halland. Resten är, som man brukar säga, historia.

Som en röd tråd genom historien löper en idé om vår roll i näringskedjan och en stark kärlek till naturen som omger oss, till våra medmänniskor och en ödmjukhet inför kommande generationer.

Läs mer om Bertegruppen

En livskraftig framtid

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Vi tror att ett mer hållbart företagande kommer ur samma drivkraft. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Därför måste vi fortsätta leta nya, smartare sätt att göra det vi gör, så att saker fortsätter att bli bättre än de var igår.

Bertegruppens Hållbarhetsredovisning

I 450 år har vi brukat jorden runt Slöinge. Vi har tagit hand om djur, malt mjöl och tillverkat glass. Vi har tagit oss hit genom vår vilja och förmåga att utvecklas. Det vi sår idag får vi skörda i morgon. Vi odlar vår framtid genom att värna det som skapat vår framgång: livskraftiga jordar, bra råvaror, kunniga medarbetare och hållbar lönsamhet.

Generationer av lyckanden och misslyckanden, gemenskapen i bygden och lärdomar från hela världen har tagit oss hela vägen hit. Vi tror att det är samma recept som tar oss vidare 450 år till.

Läs hela vår Hållbarhetsredovisning 2023

Företagsgruppen

Bertegruppen är Sveriges äldsta familjeföretag med anor från 1569, då anfäder till familjen Stenström drev kvarnen. Idag är 13:e generationen Stenström styrelseordförande i koncernen, 14:e generationen jobbar i företaget och är förälder till 15:e generationen. Företagsgruppen består av Berte Qvarn, SIA Glass, Berte Gård, Berte Museum och BERTEBOS Stiftelse. Alla företag ligger i Slöinge.